Öğr. Gör. BERFİN ELMAS DEMİRALP


Çölemerik Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Metrikler

Yayın

20

Yayın (Scopus)

1

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scholar)

11

Atıf (Diğer Toplam)

2

Proje

1

Açık Erişim

1

Eğitim Bilgileri

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Doktora

Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye

2021 - 2024

2021 - 2024

Lisans

İstanbul Üniversitesi, Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, Çocuk Gelişimi Pr. (Açıköğretim), Türkiye

2014 - 2017

2014 - 2017

Yüksek Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

Aflatoksinlerin ince tabaka kromatografisi ile analizinde kromatografik ayrım süresini kısaltan yeni bir teknik: Hareketli kromatografik pencere

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Akademik Ünvanlar / Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Hakkari Üniversitesi, Çölemerik Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Yönetimsel Görevler

2023 - 2023

2023 - 2023

Yüksekokul Müdür Yardımcısı

Hakkari Üniversitesi, Çölemerik Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri

Akademi Dışı Deneyim

2017 - 2019

2017 - 2019

Gıda Mühendisi

Ticari Kuruluş Özel, Yetkin Catering, Yönetim ve Üretim, Gıda Mühendisi

2017 - 2017

2017 - 2017

Laboratuvar Sorumlusu

Ticari Kuruluş Özel, Karaman Çevre Laboratuvarı ve Mühendislik, Kalite Kontrol, Laboratuvar Sorumlusu

2016 - 2017

2016 - 2017

İş Güvenliği Uzmanı

Ticari Kuruluş Özel, Medya Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, İş Güvenliği, İş Güvenliği Uzmanı

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

İş Sağlığı ve Güvenliği

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Gıda Kontrolü ve Hijyeni

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Gıda Kontrolü ve Hijyeni

Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi

Gıda ve Personel Hijyeni

Hijyen ve Besin Güvenliği

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Turistik Ülkeler ve Gastronomi

Makaleler

Tümü (3)
Diğer Yayınlar (3)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Gıda Alanında Yapay Zekanın Kullanımı ve Geleceği

Elmas Demiralp B., Korkmaz Aysel K.

4.Uluslararası Gıda Araştırmaları Kongresi, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2025, ss.208-209, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2025

2025

2. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Mutfak Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Sorunlarının İncelenmesi: Hakkari İli Örneği

Elmas Demiralp B., Kıykaç B.

9. ULUSLARARASI BATI ASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, 15-17 MAYIS 2025., Bitlis, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2025, ss.13-14, (Özet Bildiri)

2023

2023

3. METABİOTİCS

ELMAS DEMİRALP B., ERGİNKAYA Z.

5. ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Türkiye, 17 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri) identifier

2022

2022

4. Psikobiyotikler ve Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri

ELMAS DEMİRALP B., DEMİRALP C.

Uluslararası Gıda Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.234-239, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

5. Gıda Güvenliğinde Hijyen ve Risk Faktör Değerlendirmeleri

KORKMAZ K., ELMAS DEMİRALP B.

Gastronomi, Beslenme, Gıda Bilimi & Teknolojisi Ulusal Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 02 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

2022

2022

6. A Postbiotic Group: Cell Wall Components

ELMAS B., ERGİNKAYA Z.

Second International Congress on Biological and Health Sciences, Türkiye, 24 Şubat 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

7. ÇOCUKLARDA BESLENME SÜRECİNDE ANNELERİN TUTUMLARI İLE PSİKOLOJİK İYİ OLUŞLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ

ELMAS B., DİLBİLİR Y., DEMİRALP C., AÇAR D.

ANATOLIAN CONGRESSES 8TH INTERNATIONAL SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Diyarbakır, Türkiye, 25 Aralık 2021, ss.43, (Özet Bildiri)

2021

2021

8. Gıda Güvenliği Açısından Biyoterörizm ve Alınabilecek Önlemler

ELMAS B.

Ulusal Gastronomi, Beslenme, Gıda Bilimi & Teknolojisi Sempozyumu, Türkiye, 02 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

9. Aflatoxins; Health and Economic Impacts and Control Measures: Turkey Perspective

ELMAS B., Çoksöyler F. N.

International Congress on Biological and Health Sciences, 26 Şubat 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

10. Hakkâri İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme: Swot Analizi

ELMAS B.

ULUSLARARASI AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 17 - 18 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

11. A New Technique: Moving Chromatographic Window Application to Separation of Aflatoxins B1, B2, G1 and G2, and Mathematical Modelling of Separation

ELMAS B., Çoksöyler F. N.

3.İnternational and 26. National Iranian Food Science and Technology Congress, TAHRAN, İran, 17 - 19 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

2019

2019

12. A newly developed TLC system for the quantitative determination of aflatoxins in foods

Çoksöyler F. N., Özkaya Ş., Çoksöyler C., ELMAS B., SEÇİLMİŞ Ş. S., Kara S., et al.

3.International and 26. National Iranian Food Science and Technology Congress, TAHRAN, İran, 17 - 19 Eylül 2019, (Özet Bildiri)

2017

2017

13. Using a New Thin Layer Chromatography (TLC) and Differentiation and Detection of Aflatoxins

Çoksöyler F. N., Karakaş T., AĞAN C., Aydeniz R., ELMAS B., Çoksöyler C., et al.

Central Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2020

2020

1. Hakkâri İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme: Swot Analizi

ELMAS B.

Turizme Akademik Yaklaşımlar, Coşkun BİLGİ, Dr. Mustafa Cüneyt ŞAPCILAR, Sinan USLU, Zekeriya YETİŞ, Editör, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, Konya, ss.220-229, 2020